Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


cilindri u urinu!


Autor Poruka

sabaheta

28.02.2003. 16:57

Prije osam godina sam prebolovala tbc bubrega, nakon terapije imam pojavu kamenaca ca-oksalata u bubrezima, otezano mokrenje i pecenje mokrace i pored negativne urinoklulture..Cijelih ovih zadnjih osam godina imam povremene bolove, otezano mokrenje i oteknuca po cijelom tijelu..zadnja dva mjeseca u urinu su nadjeni proteini u manjoj kolicini i finogranulirani cilindri, sa solima ca-oksalta, nseto sluzi...Zanima me da li je to jako ozbiljna bolest,da li od ovoga moze da dodje do potpunog zatajenja bubrega, i sta dalje da radim?? Napominjem da radim kao sestra instrumentarka i da mi je posao jako tezak,koliko moze moj posao da utice na razvoj bolesti,i kako da dalje sprijecim propadanje celija???
S postovanjem

sabaheta

prof. dr. sc. Petar Kes

20.03.2003. 15:40

Poštovana,
obzirom na podatak o preboljenoj tuberkulozi bubrega i sadašnjim tegobama, preporučam Vam da se javite na pregled specijalisti interne medicine-nefrologu radi detaljne obrade. Negativna (standardna) urinokultura ne isključuje mogućnost infeklcije s M. tuberkoloze.
S poštovanjem,
Prof.dr.sc.Petar Kes