Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kamenac ?


Autor Poruka

tomislav

20.11.2002. 23:09

Poštovani doktore !
Nakon primjećene mutne mokraće, sin od 3 i pol godine, upućen je u bolnicu Split na pretrage. Obavljen je ultrazvuk , promatranje urina i višekratno vađenje krvi. Nakon 15 dana otpušten je kući s otpusnom dijagnozom:" Microhaematuria, Microlithiasis ren dex. , Hypercalciuria idiopathica susp. Kontrola u nefrološkoj ambulanti za mjesec dana (Split)".
Mi, roditelji, smo strašno zabrinuti. Molio bih Vas da mi objasnite dijagnozu, te da nam preporučite ustanovu u Zagrebu (bolnicu) gdje bi mogli nastaviti pretrage, odnosno liječenje, budući da se radi o malom dijetetu.
Da li bi bilo pametno napraviti biopsiju bubrega ?

Unaprijed hvala, tomislav

prof. dr. Petar Kes

11.12.2002. 23:29

Upit: kamenac
Poštovani,
do danas napravljene pretrage omogućile su samo postavljanje (ali ne i potvrdu) sumnje na metaboličku bolest koja bi (ako postoji) mogla dovesti do stvaranja bubrežnih kamenaca.
Potrebne su nefrološke kontrole u određenom vremenskom intervalu kako bi se ta sumnja potvrdila ili otklonila. Za sada nije indicirana biopsija bubrega. Sve pretrage mogu se obaviti u KBC Split.
S poštovanjem,
Prof. dr. Petar Kes

renato

02.06.2003. 14:44

UZV su mi nađeni prostatoliti i konstatiran prostatatis-kronični.
Pio sam antibiotik , ali još dalje osjećam nelagodu-smetnju (ali ne i bolove) zbog kamenca. Gotovo da više nemam učestalo i bolno mokrenje.

Molim bih Vaš cijenjeni stav u svezi daljeg liječenja bolesti tj. kronični prostatitis.

Zahvaljujem.