Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


klebsiela sp.


Autor Poruka

ivana

29.09.2004. 17:05

zanimaju me sve informacije o prisustvu klebsiele u urinu. konc.10na6/ml. posljedice, terapija. Izolirana je nekon konstantnih uzastopnih poziivnih nalaza urinokultura, u kojima su izolirane Echerihi coli, Enterococus fecalis. Imam i bubrežni kamenac cca 15 mm, u donjoj grupi kaliksa,dvostruki pijelon,blažu redukciju tubularne mase, spušten bubreg cca 10-12cm, i rotira. Bolovi konstantni,tupi.

Hvala

prof. dr. sc. Petar Kes

26.12.2004. 14:10

Poštovana,
mješane bakterijske infekcije, rezistencija bakterija na antibiotike i ponavljajuće upale značajka su urođemih poremećaja u razvoju bubrega (dvostruki pijelon) i bubrežnih kamenaca. Kamenac u inficiranoj okolini podržava infekciju, a infekcija podržava rast kamenca; oboje su češći kada postoji poremećaj u protoku - odtoku mokraće. Obratite se urologu da Vas riješi kamenca - u tom slučaju biti će lakše zaliječiti upalu. Ako se bolest zanemari postepeno će se stanje pogoršati, a nastati će i oštećenje bubrežne funkcije.
S poštovanjem, prof. dr sc Petar Kes