Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Lipom


Autor Poruka

Vlasta

19.03.2002. 22:00

Poštovani,
na sistematskom pregledu UZVom u 2. mjesecu postavljena je sljedeća dijagnoza: u središnjem dijelu lijevog bubrega minimalna intraparenhimatozna hiperehogena lezija promjera oko 5 mm kao znak manjeg lipoma.
Ostalo je sve normalno. Napravljena je mikrobiološka pretraga urina i nalaz je sterilan. Doktor je rekao da nije potrebno dalje vršiti pretrage već napraviti UZV kontrolu za 6 mjeseci da se vidi da li lipom raste. Interesira me kakva je to pojava i da li su moguće kakve komplikacije i je li dovoljno samo pratiti stanje ili je potrebno intervenirati ranije. Nemam nikakvih bolova.
Prethodni UZV bubrega sam obavila prije 2 godine i nalaz je bio potpuno uredan. U međuvremenu sam rodila (prije cca 1 godine).
Unaprijed hvala.

prof. dr. Petar Kes

20.03.2002. 20:32

Upit: lipom
Ponovite pregled ultrazvukom u drugog liječnika - po mogućnosti specijaliziranog za bolesti bubrega. Možda će biti potrebno napraviti dodatne pretrage.
S poštovanjem,
Prof.dr. Petar Kes