Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Povišen kreatinin


Autor Poruka

Tanja

30.09.2004. 22:46

Poštovani,

Moja mama ima 63 g. Stalno ima visoki krvni tlak 180/110 - 150/90, jutarnje vrtoglavice, natečenost ekstremiteta, trence u kažiprstima,povećan kolesterol, te povećan kratinin i ureu u krvi. Inače već dugo godina ima tragova krvi u mokraći.

Čeka na hospitalizaciju (jer u bolnici nema mjesta) radi detaljnih pretraga. U mjesec dana je 3 puta vadila krv i kreatinin joj je svaki put sve veći. Pred mjesec dana 138, prije petnaest dana 148, a nalaz od 27.09. - 178.
Brine me povećanje kreatinina. Koliko je opasan navedeni porast i da li bi radi toga morala biti hitno hospitalizirana?

Za tlak pije lijek CILAZIL-plus. (Večeras joj je tlak 150/100 i to dva sata nakon što je popila lijek).

Veliko hvala.

Tanja

Prof. dr. sc. Petar Kes, dr. med.

19.10.2004. 23:32

Poštovana, prema Vašem opisu simptomi, znakovi i laboratorijski nalazi Vaše mame upućuju na kroničnu bubrežnu bolest i oštećenje bubrežne funkcije. Iz podataka koje navodite ne može se postaviti točna dijagnoza bolesti koja je dovela do oštećenja bubrežne funkcije, ali jedan od pogodujućih činitelja je svakako arterijska hipertenzija. Odvedite mamu na pregled internisti-nefrologu koji će napraviti dodatnu obradu, postaviti točnu (etiološku) dijagnozu i preporučiti terapiju.

S poštovanjem,

prof. dr. Petar Kes