Nefrologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 290 | Broj poruka: 629

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


trudnoća


Autor Poruka

jaca

28.02.2005. 19:27

Poštovani,
Imam 32 godine i dijagnozu "glomerulonephritis membranopriloferativa" od moje pete godine. Majka sam osmogodišnje devojćice. Dobro se osećam i ako je proteinurija u proseku oko 400 mg/du, kreatinin klirens 44,8 ml/min, proteini 2 a nalazi uree, kreatinina su u granicama normale. Pritisak mi nije nikada bio povišen osim u sedmom mesecu trudnoće. Interesuje me Vaše mišljenje o još jednoj trudnoći.

prof.dr.sc. Petar Kes

13.03.2005. 00:51

Poštovana,
na temelju iznesenih podataka mogu s velikom vjerojatnosti pretpostaviti da bi se radilo o trudnoći visokog rizika (po majku i dijete). Prije planiranja trudnoće trebate se posavjetovati sa svojim liječnikom internistom-nefrologom (koji najviše zna o vašoj bolesti, njezinom tijeku, liječenju, eventualnim pridruženim bolestima...itd), kao i s gineklogom (koji se bavi patologijom trudnoće, a trebao bi Vas pratiti u slučaju da zatrudnite). S poštovanjem, prof.dr. Petar Kes