Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6629 | Broj poruka: 26398

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


astma


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

05.10.2007. 14:35

Dječak već 2tjedna ima začepljen nos i kašlje uglavnom nakon jutarnjeg buđenja,bez povišene temperature.Pod terapijom singulara je, a rečeno je da treba uvesti i flixotide 50 ujutro i navečer.Inače je alergičan na pelud trava trava i grinje.Do kada je potrbno davati i fixotide uz singular i koliko može dugo biti začepljen nos kod djeteta?Kapi za nos ne pomažu.očto.Pomažu li inhalacije?Imamo električni inhalator.

Darko Richter, dr. med.

05.10.2007. 18:10

Joj, ako je nos začepljen, normalno da kapi ne pomažu. A ne kažete niti koje kapi. Da bi kapi mogle pomoći, moraju moći uči u nos. tj. najprije nos treba dobro ispuhati, i tada staviti vazokonstrikcijskekapi, npr. Operil ili Efedrin. kada se nos dobro otvori, može ići daljnja terapija, npr. flixonase ili drugi intranazlani steroidi (ako je u pitanju alergijski rinitis). A što se tiče astme, jer ako dobiva Flixotide, ima astmu, daje se dok traje sezona peludi trava, tj. do 1. 11., a ako nastavi smetnjama i preko zime, onda i preko zime, jer nija astma uvijek tako plošni problem: alergen - semtnje, nema alergena - nema smetnji. Astma može biti i jest kompleksnija od toga.