Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26367

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Beba odbija flašicu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

maaja

08.03.2011. 18:00

Poštovani,

molim Vas savijet što i kako činiti. Beba je stara 6 mjeseci, dobro napreduje, dugačak je 68 cm i težak 7,8 kg, dojen je svega mjesec i pol, te nakon toga prešao na umjetnu hranu. Sa 4 mjeseca uveli smo dohranu i ubrzo je počeo odbijati flašicu. Već mjesec i pol se borimo sa flašicom u koju puše, grize ju i igra se s njom, tijekom čega se naguta zraka. Željela bi flašicu zamjeniti obrocima na žlicu, ali u tom slučaju ne mogu zadovoljiti preporučenih 0,5 l mlijeka dnevno, a na čašu još ne zna piti. Jede svaka 3-4 sata, s time da po noći prespava 2 obroka.
Dva obroka su još na flašicu, a preostala 3 na žlicu. Kako da nadomjestim to mlijeko ako i preostale obroke zamijenim žlicom?

Drugi problem je bljucanje mlijeka. Jako bljuca mlijeko, čak i nakon male količine. To bljucanje zna biti i nakon 3-4 sata nakon pojedenog mlijeka. mlijeko čak bljuca i nakon voća ili povrća. Pred tjedan dana smo sa Hipp-a prešli na Nan 2 i bljucanje se smanjilo. Može li hrana biti uzrok tom bljucanju? I što da napravim ukoliko se bljucanje nastavi?

Molim Vas i savjet o rasporedu obroka. Trenutno ujutro dobiva mlijeko, nakon toga voće, pa povrće u koje smo sada uveli meso, pa ide ponovno mlijeko sa rižinim pahuljicama i sl. kako bi bilo na žlicu jer flašicu odbija, te navečer ponovno dobiva mlijeko. Nedoumica se javlja oko uvođenja novih namirnica kao što je sir. Ne znam koji obrok ubacivati nove namirnice i koji je dobar redoslijed obroka.

Na žalost na ova pitanja na zadnjoj kontroli koja je bila danas nismo dobili odgovor djetetovog pedijatra.

Unaprijed hvala na odgovoru!

Darko Richter, dr. med.

09.03.2011. 23:05

Stvarno niti ja ne znam. Dijete uredno napreduje. Što se tu ima petljati?