Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


bris uretre


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

krunoslav

08.03.2006. 23:28

bok.Imam kćerku od 6.god.Već 9.mj.ima problema sa upalom mokraćnog mjehura i escher.coli.Bakterije smo se riješili ali su leukociti i dalje prisutni u mikrobiološkom nalazu urina.sada smo upućeni na pretragu-bris uretre.Kakva je to pretraga i je li bolna za dijete.Hvala

Dr. Darko Richter

09.03.2006. 08:28

Bris uretre je bris uretre. Uretra je mokraćna cijev kojom urin izlazi iz mjehura. Nije bolno, ali škaklja, a dijete je, kao i svaki, u panici kada ga polegnu, raskreče noge i počnu mu gledati između, pa onda i prstima nešto razmicati. Bris se uzima vatenim štapićem, no dijete to ne vjeruje, misli da je unutra igla ili nešto gore. Freud bi rekao: kastracijski strahovi. Inače, u brisu uretre sigurno će biti leukocita, oni tamo normalno spadaju. Bilo bi bolje da se uzme urin lege artis, tj. po zakonu umijeća, prvi jutarnji, s adekvatgnim prenjem spolovila, koji opere i te leukocite, te ih normalnou urinu bude 3-5 po vidnom polju, ili <10 u kubičnom mm. Naime,ako netko ima uretritis, tada ima i klice koji ga uzrokuju, a vaša kći ih nema, koliko sam shvatio.

Mimi23

22.04.2020. 10:10

Poštovani doktore,
javljam se Vama jer forum urologiju nije dostupan. Majka sam 6 mjesecne bebe koju dojim. Menstruaciju nisam imala. U ned sam opazila malo krvi na donjem vešu, a navecer sam primjetila kvrzicu tocno ispod uretre, nije bolna. Trag krvi je uvijek prisutan kad se obrisem. Ginekolog me je pregledao i dao vaginalete i rekao da je to vise uroloska strana. Da sam rodila dvoje djece i da se to nekome pojavi. Men je cudno sto je i krv i kvrzica. Ponekad me malo pecka, manje uriniram i sporije. Krvna slike i analize mokrace su uredu. Poslat cemo jos urina na bakterije. Što vi mislite da je u pitanju? Hvala unaprijed!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

24.04.2020. 10:15

Uh, pokušajte raditi toaletu spolovila kamilicom a potom namažite opisano područje Octenisept gelom. 2x na dan. Vaginalete nastavite primjenjivati. Nisam baš siguran da je urolog najbolji izbor, možda bi trebalo konzultirati drugog ginekologa.