Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


cjepivo


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sanja

16.03.2002. 10:50

Molim Vas da mi objasnite šta se događa kada djete kasni na dobivanje cjepiva DTP+polio? Djete ima sada 5 godina, i dva cjepiva takva treba primiti, a nije primio zbog čestih prehlada tijekom zime pa bi se to odgađalo. Vjerojatno nije kasno da ih sada dobije?

Dr. Darko Richter

16.03.2002. 21:01

Ako do sada nije dobio spomenuta cjepiva u punom broju, treba ih sada dobiti. Vjerojatno imate iskaznicu s ubilježenim dosadašnjim cijepljenjima. Prema toj evidenciji treba izračunati koliko mu još nedostaje doza: do polaska u školu, treba primiti 5 doza DTP, a za polio, koji obično ide usporedno s DTP, smatra se da su, u slučaju kašnjenja, dostatne do te dobi samo 4 doze. Čini se da mu nedostaju 2 DTP i 1 polio pa mu se mogu dati najprije 1 DTP + polio, a za 1-3 mjeseca još 1 DTP. Nije problematično što je propustio cjepiva, ako zbog toga u međuvremenu nije obolio od neke od tih bolesti. To bi bila jedina loša posljedica tog necijepljenja.