Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


hipospatia


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

G. E. i K.

16.03.2002. 15:48

Imamo sina, sada ima tri godine.Još kao bebi od 4 mj. dijagnosticirana mu je "Hipospatia Glatis". Preporučeno nam je daljnje odlaženje na kontrole što i činimo (dva puta).
Vjerovatno će morati na operaciju pa Vas molim da nam malo pojasnite težinu same operacije,vrstu anestezije (prisutna je alergija) i oporavka.
Da li će i kako to utjecati na njegov daljnji život? I u kojoj je dobi za njega najbolje da ode na operaciju? Puno Vam unaprijed hvala na odgovoru! Zabrinuti roditelji

prof dr sc Ana Votava-Raić

17.03.2002. 09:02

Poštovani, hipospadija jedna je od najčešćih anomalija spolnog sustava u dječaka. Ona može biti različita po nastanku, konačnom obliku i jačini izraženosti. Liječenje je kirurško, a intervenirati se mora zbog smetnji u mokrenju, a i zbog kozmetskog defekta koji dovodi do psihičkih poteškoća; kasnije u životu mogu nastati i smetnje u spolnom životu. Detalje o zahvatu reći će Vam kirurg koji će izvršiti operaciju jer on ovisi i o samoj promjeni. Mnogo pozdrava i sretno !