Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


garasone kapi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sonja

10.02.2003. 21:36

imamo 9mj. djevojcicu kojoj je unazad tjedan dana procurio nosic. sekret je bio proziran do danas kad je krenuo zuti sekret (neobilan). djevojcica je dobre volje i nije febrilna.
pedijatrica nam je na telef. upit preporucila da kupimo i ukapavamo kapi Garasone (2-3 kapi 3 put dnevno). u sadrzaju supstance nalaze se i kortikostereoidi - da li je to primjerena terapija, te da li je doza pravilno odredjena (magistra u ljekarni nas je upozorila da je to prevelika doza za tako malo dijete)?
do sada smo nosic spricali s sterimarom.
hvala na odgovoru

Dr. Darko Richter

10.02.2003. 22:15

Garasone kapi indicirane su za oči, a koliko ja znam ne baš za nos, iako u principu možete u nos kapati ono šti ide u oči, ali ne i obrnuto. Najbolje bi bilo evakuirati sadržaj ručnom pumpicom za čišćenje nosa (nabaviti u ljekarni), uzeti obrisak na bakteriološko ispitivanje, i zatim odrediti antibiotski sirup po eventualno nađenoj klici.