Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


HEMANGIOM


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Nada

13.12.2001. 17:58

Naša dvomjesečna djevojčica na vanjskom dijelu spolovila ima hemangiom koji je u progresiji. Pedijatar smatra da je potrebno kirurško odstranjenje. Zanima nas na koji način se taj zahvat izvodi, koliko je opasan, je li potreban boravak u bolnici i koliko, te što bi se dogodilo da se taj zahvat ne učini?
Unaprijed zahvaljujemo na odgovoru.

prof dr sc Ana Votava-Raić

13.12.2001. 19:48

Štovana gospođo Nada, hemangiomi se danas, bar u nekim slučajevima, mogu liječiti i na drugi način, a ne samo kirurški (pored toga poneki hemangiom spontano nestane, odnosno "izliječi ga priroda" tijekom vremena). Konačna se odluka o liječenju donosi nakon pregleda više stručnjaka, pa i kirurga, uz opservaciju djeteta (ako to situacija dozvoljava). Stoga je, međutim, nužno dijete pregledati i eventualno izvršiti neke laboratorijske i druge pretrage, zbog kojih je u pravilu potrebna kraća hospitalizacija. Radi toga, preporučam Vam da se - u dogovoru s Vašim pedijatrom - javite u našu ustanovu. Možete se javiti i meni osobno na klinički telefon: 01 4552 333/325. Do tada primite srdačan pozdrav !