Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Jako nemirno spavanje kod bebe od 8 mjeseci


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

miss.who.

17.08.2020. 22:25

Postovani,
Imamo bebu od 8,5 mjeseci koja zadnjih mjesec dana ima u potpunosti drugu rutinu spavanja tojest ne spavanja . Razumijem da se navike mijenjaju i da nikada nece u isto vrijeme ic spavati, no on je nama vise budan nego spava pa neznam dali je to ok.
Znaci preko dana odspava ujutro sat vremena i popodne a navecer u 20h mora bit u krevetu jer je gotov( prije spavanja popije 210ml mlijeka) i nemoze vise izdrzat s tim da do ponoci spava donekle mirno onda se hranimo popije 210ml novalac mlijeka i onda otprilike sat max dva spava ok te onda krece tulum na svakom kraju kinderbeta ga ima lupa se u glavu,place, cmolji, ni sama neznam sto sve ne radi, popne se na ogradicu gleda nas ako je ok volje , znaci jakoooo nemiran san ima i jedva se uspava nazad. Neznam dali je to za zabrinut se zbog kolicine sna sto ima jer od 1 h u noci do 6ujutro hvalitetnog sna nema ni 2 sata i onda je cijeli dan lose volje a mi iscrpljeni da neznamo kud sa sobom vise.... ako je to sve normalno ok prihvacam no kolicina sna za tako malu bebu mislim da bi trebala bit veca? Molim za bilo kakav savijet i prijedlog sto uciniti da ima kvalitetniji san

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

24.08.2020. 23:15

Varijacije normale što se tiče duljine i kvalitete spavanja su velike i jako promjenjive. U Vašoj situaciji preporučam da u drugom dijelu popodneva i pred spavanje ne bude puno razigravanja jer nakon stanja visoke uzbuđenosti slijede burni snovi i periodična buđenja i do 7 puta svaku noć. Pazite da mu nije pretoplo noću... Navečer mu nemojte davati namirnice koje obiluju C vitaminom.