Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


jezik


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

marijana

22.04.2003. 22:56

Poštovani,
imam dječaka od 5 godina i primjećujem kad god nešto radi plazi jezik, kao da si jezikom pomaže. To sam primjetila iranije (negdje od 2-3 godine), ali sad mi se čini da je to još intenzivnije. To je očito nesvjesno, jer kad ga upozorim, odmah nakon upozorenja, ponovno mu je jezik vani. To je obavezno prilikom bojanja, trčanja, ili čim bilo što radi.
Molim Vas, uputite me što da radim, na koji način da ga odviknem od toga?
Hvala.

prof. dr. sc. Ana Votava-Raić

28.04.2003. 20:34

Cijenjena gospođo Marijana, zaista se radi o "pomaganju" kod aktivnosti koje su,vjerojatno, naporne ili napornije od drugih. Pomoći Vam može samo strpljenje i upozoravanje, pri čemu treba paziti da ne dođe do reakcije prkosa i pogoršanja situacije. No, mislim da trebate dijete osloboditi te prisilne navike, jer mu ona može otežati život među vršnjacima (posebno jednom u školi). Svi znamo iz iskustva da će ga djeca "upozoriti" na način koji može biti okrutan i stoga izvorom novih poteškoća. U svakom slučaju dobro bi Vam došao i savjet psihologa. Srdačno Vas pozdravljam i želim mnogo uspjeha u rješavanju problema koji ne treba podcijeniti.