Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


kako popiti sirup?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

maja

23.01.2002. 21:11

Poštovani, imamo curicu 2 god. staru; kašlje i ima temperaturu pa smo dobili 3 (tri!) sirupa za piti, Dimidril,Klavocin i Lupocet. Naš problem je što za svaku žličicu sirupa koju treba popiti imamo nevjerovatne probleme jer djete pljuje,proljeva i grčevito se brani od mogućnosti da popije lijek.Unaprijed smo zahvalni za svaki savjet koji nam možete dati.

Dr. Darko Richter

25.01.2002. 21:42

Taško da ćete je uvjeriti da išta popije prije otprilike 4. godine života, ako sama neće. Lupocet za temperaturu možete joj dati u obliku čepića, a sniženju temperature pomoći mlakim kupkama (voda oko 29-30 stupnjeva C). Dalje je važno popiti antibiotik (Klavocin), a Dimidril je simptomatski lijek koji će malo osušiti i otvoriti nos. To možete postići i običnim kapima za nos (npr. Efedrin, Operil, Nafazolin, itd.). Dakle, još treba da date samo Klavocin, dvaput dnevno. Možete propisanu količinu sirupa navući u brizgalicu ili kapaljku i djetetu uštrcati dublje u usta ili pod jezik, i odmah joj dati vode da sve proguta. Nešto će ipak ući. Uz puno razumijevanje za ovaj inače dosta česti problem, želim vam puno uspjeha i puno strpljenja.