Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Konvulzije


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sunce36

12.11.2022. 19:20

Postovani...Dijete staro 18 mj,prije 5dana imalo je prvi puta konvulzije,pri temperaturi 39stupnjeva,svega je trajalo 3,4min odvezli smo ga na hitnu,dali su mu klizmu,testirali su ga na covid i pozitivan je bili smo snjim u bolnici 2 dana,napravili su mu pretrage krvna slika uredu,urin i UK isto,slikao pluca srce uredu,naruceni smo na eeg,nama su u bolnici rekli da mu je to sve od Covida al nemogu nam reci da se napada nece ponoviti,djete je super razigrano i veselo..moze vase misljenje jako smo zabrinuti...LP

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

25.11.2022. 15:25

Koliko god konvulzije grozno izgledaju i donose duboki nemir u obitelj, riječ je o bezazlenoj pojvi, čak ako se i ponovi koji puta. Kod slijedeće temperature povećajte unos tekućine, razodjenite dijete i dajte lijek protiv temperature kao i inače kada bi davali. Preventivno davanje kada je temperatura mala i bolest na početku se ne preporuča i nema koristi. Kod kuće bi trebali imati diazepamske mikroklizme.