Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Kruta hrana


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sanidica

16.04.2020. 12:50

Postovani, imam bebu od 6 i po mjeseci, iskljucivo dojen do 6.mjeseca onda smo.poceli sa uvodjenjem namirnica po 3 dana, beba bas nije odusevljena krutom hranom, uzme svega nekoliko kasicica i to ako ga nesto bas zabavim i prevarim , inace ne voli, prska i gura mi ruku. Znam da treba vremena nekim bebama da se naviknu, da mu je mlijeko glavno do godine ali me zanima da li je moranje uvesto drugi obrok u 7.mjesecu ili mogu da sacekam? Dosta prijateljica iz okruzenja mi kaze da su sa drugim obrokom po preporuci pedijatra pocele u 7.mjesecu . Posto je sada pandemija, pedijatra tek vidjamo kad beba napuni 9 mjeseci a ja sam ga zaboravila pitati oko toga. Ne znam kako da uvedem drugi obrok kad jos ni prvi nije prihvatio kako treba. Hvala unaprijed.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

24.04.2020. 10:15

Djeca vrlo različito prihvaćaju krutu hranu i nove okuse. Stoga treba biti strpljiv, nenasilan i uporan. Istražite koje okuse više voli - povrće, voće, žitarice. Nemojte se frustrirati zbog odbijanja - dijete to osjeća i tada nerijetko još izraženije odbija hranu.

sanidica

29.05.2020. 00:25

Poštovani,
Imam bebu od 8 mjeseci, iskljucivo dojenu do 6.mjeseca, posle smo krenuli sa krutom hranom, planiram da mu uvedem meso (piletinu, puretinu ) . Da li mi mozete reci da li uvodin 3 dana za redom kao ostale nanirnice ili pravim pauzu po 1.dan ? I koliko cesto nakon uvodjenj mesa bi bebi trebala nuditi meso za obrok , svaki dan ili 2,3 x tjedno ? Hvala unaprijed

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

01.07.2020. 23:45

Pauze nisu potrebne, možete meso davati svaki dan ili 2-3x tjedno - važno je da ipak dobije meso.