Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6623 | Broj poruka: 26372

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


mladez


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mijana

27.01.2002. 20:49

Moj sin ima urodjen mladez (doktor mi je rekao da se zove nevus).Prilicno je velik,velicine veceg badema,takvog je i oblika i boje.
Po tom mjestu ima zasad tanke ,ali dugacke dlacice.Nekad kad je bio beba ,nokticem je zakacio pa mu je ostala tamnija tockica na tom mjestu.Raste kako se dijete razvija,pa me zaista interesira kada ce stati i kako ce to izgledati.Nalazi se sa vanjske strane lista noge.Malenom je sada tri godine.Da li se trebam brinuti,da li je potrebna neka dodatna zastita na suncu i uopce kako da se ponasam? Kako da se ponasam ako nekad u buducnosti bude patio zbod toga? Inace je zdrav i inteligentan djecak.

prof dr sc Ana Votava-Raić

28.01.2002. 07:09

Cijenjena gospođo, bilo bi dobro da nevus u Vašeg trogodišnjeg sina vidi netko od liječnika koji se bavi s takvom medicinskom problematikom, npr. dermatolog (Klinika za dermatologiju, u Zagrebu, na Šalati). Prema Vašem opisu radi se o pigmentiranom nevusu za koji nije posve izvjesno da će se smanjiti ili čak nestati. Bilo bi važno ocijeniti stupanj pigmentiranosti, a kako Vaš sin dolazi u godine kada će biti pojačano motorički nemiran, postoji i opasnost od ponavljanih povreda madeža. Stoga je moguće da će prava preporuka glasiti da ga treba odstraniti, što se danas radi kako na dermatologiji, tako i na kirurškim odjelima. No, bez obzira, uvjerena sam da bi bilo preporučljivo promjenu pratiti i "držati na oku".
Srdačno Vas pozdravljam !