Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26365

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Ponovno operacija spustanje testisa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Andrea...

13.08.2020. 13:40

Postovani
Nigje nisam uspjela navi ovo temu pa eto Oprostite
Sin mi ima 5 ipo godina. Sa njegovih godiinu ipo dana smo isli na operaciju spustanje jednog testisa ,pa poslje 6 mjeseci spustqnje drugog testisa.
Poslje 3 dana od druge operacije savovi su popucali zagnojili , doktor koji ga je operirao rekao da nije istina a nasq pedijatrica ( hvala joj puno) zvala kirurge u Zagrebu ispred nas i objasnjavala situaciju da kako nam moze pomoci. Prepisala kremu i sve se super zavrsilo. Ali poslje 1 godinu od oba dvije operacije testisi su se vratili gore i ja ipedijatrica smo ih nalazili samo gore a nas kirurg je napadao da bukvalno mi neznamo kako da ih opipamo a prije toga smo isli u privatnog specijalista i on potvrdio nase sumnje. Evo poslje 2 godine od zadnjeg pregleda danas sam ga odvela kod novog kirurga na pregled i on nam kaze da treba ponovno operacija na oba dva testisa( korekcija tako je rekao) radi priraslice poslje operacije. " poslije operacijskim priraslicama koje drze testise retrahiranim u visokom polozaju".
Nisam strucnjak i zato me zanima Vase mislenje . Jeli to normalno? Jeli to znaci da prve dvije operacije nisu uspjeli? Jeli ima ikakvi drugi nacin a da nije operacija? I ako je operacija ,oce li ta operacija biti ista kao prve dvije? Hvala Vam puno i oprostite na duzem postu

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

24.08.2020. 23:15

Katkada se dogodi da se kapo posljedica operacije jave priraslice koje onovno onemogućavaju spuštanje testisa u vrećicu. Preporučam da se to operativno riješki (nema drugog načina) i obzirom na dob ne očekujem komplikacije.