Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Promjena dohrane


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ena_10

28.09.2018. 20:35

Poštovani doktore,

beba mi je stara 2 mj. od toga 3 tjedna pije Novalac AC zbog grčevitog plača poslije hranjenja. Sada poslije hranjenja je uznemirena i napreže se da bi podrignula i bljucnula. Bljucka obilno uz nemir pa i plač. Barem jednom dnevno povrati u mlazu. Pedijatrica je rekla da ima fiziološki refluks koji će s vremenom proći. Inače dobro napreduje, stolicu ima jednom dnevno. Zbog refluksa prešli smo na Novalac AR. Sada je na njemu 3 dana i dobio je zatvor i opet plače nakon jela, ali manje bljucka. Na Novalac AR smo prešli odmah. Zanima me jesmo trebli postupno uvoditi Novalac AR, tj. svaki dan jedan obrok? Možemo li mi, kao roditelji, ublažiti bebi muke koje ima zbog refluksa i trebamo li raditi kakve daljnje pretrage?

Hvala na odgovoru.
Lijep pozdrav!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

30.09.2018. 23:40

Bljuckanje i opisano ponašanje su karakteristični za dojenačke kolike. Ako dijete dobro napreduje nisu potrebne dodatne pretrage. Nema utjecaja nagli prelazak s AC na AR formulu.

Više pročitajte na https://littledotapp.com/hr/blog/bolesti/dojenacki-grcevi

a u videoteci pogledajte masažu kod kolika.