Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26367

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Prošarana tvrda stolica kod bebe


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Metallica_bl

17.03.2020. 18:25

Postovani doktore,
imam bebu staru 6,5 mj. Rodjena je sa 3500 gr, sad ima 8800gr. Od navrsena 4 mj.uvodim joj kasice koje dobro prihvata da jede,te sad ima 3 nemlijecna obroka dnevno. Problem je sto u zadnjih mjesec dana jako je cesto nervozna zbog ocigledno bolova u trbuhu,jer su praceni gasovima. Da napomenem da je od 2-4,5 mjeseca imala jake grceve. Stolica joj je skoro stalno prosarana, od svijetlih nijansi, narandzastih (mrkva koju jede svaki dan) do tamnih. Te tamne crne mrlje me zabrinjavaju, jer kada razmazem stolicu na peleni, vidim da je ta tamna boja samo okolo. Da li to moze biti krv iz probavnog trakta, s obzirom da cesto ima bolove? Ili je sve to normalno? Dnevno ima 3 stolice, od kojih je prva kremaste teksture a druge dvije su uvijek u kuglicama tvrdje teksture. Smatrate li da dijete treba obaviti neke pretrage?

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

19.03.2020. 15:05

Najvažnije je da sjajno napreduje na težini, izgled stolice načelno nije bita. Može se testirati stolica na krv, prije toga par dana ne treba davati tamno meso (npr ne batak nego pileća ili pureća prsa). Mislim da nema brige.