Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Punomasno mlijeko


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

kiki

13.04.2003. 15:02

Moja djevojcica ima 9 mj , 9 kg i dobrog je zdravlja. Jos uvijek je na prsima 2-3 puta u toku 24 sata.
Kuham joj kasice od povrca i mesa, u vocne kasice dodajem obavezno jogurt ili svjezi sir
Radi promjene, jer cini mi se da uvijek isto jede, skuhala sam joj griz na punomasnom mlijeku ili s takvim mlijekom napravila cokolino. Lijepo je pojela i nije bilo reakcije.
Znam da se kravlje mlijeko ne preporucuje do godine dana, isto tako da se adaptirano mlijeko ne daje ako je dijete jos na prsima, pa me zanima da li da ukinem to povremeno davanje kravljeg punomasnog mlijeka jer , kao i svaku mamu, zabrinjava me da li joj je dovoljno mlijeka to sto podoji.
Hvala !

Dr. Darko Richter

18.04.2003. 19:32

Čim dijete počne jesti raznovrsnu hranu, mlijeko mu prestaje biti bitnom namirnicom, bez obzira na pričanja, uključujući i raznih tzv. autoriteta. Stoga: učinite kako hoćete. Usput: čini mi se da naglašavate riječ "punomasno"; kravlje mlijeko nije ništa punomasnije od majčinog, pa kada djetetu dajete kupovno mlijeko "punomasno", "poluobrano" ili "obrano" uvijek je jedva toliko masno kao majčino, ili bitno smanjenog sadržaja masnoća. Razlika između kravljeg i majčinog mlijeka je u sadržaju proteina i šećera (u majčinom mlijeku manje, odnosno više), te u sadržaju elektrolita i vitamina D, i vitamina K (u majčinom mlijeku manje).