Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6618 | Broj poruka: 26367

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Putovanje s bebom,dojenje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mely123

13.10.2020. 22:45

Poštovanje,

planiram sa svojom bebicom na put (koji traje oko 14 h autom) kada navrsi 6 mjeseci.Zanima me dali se smije uopće putovati toliko dugo s bebicama autom ili je ipak bolje putovati avionom(tada put traje znatno krace)????
Te pošto dojim cijelo vrijeme,zanima me dali se smije lakirati nokte i farbati kosu za vrijeme dojenja ili se to ne preporuča???

Hvala unaprijed na odg
Lijep pozdrav

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

16.10.2020. 11:15

Bolje je putovati autom, uz primjerenu autosjedalicu nema problema. Aerodrom i avion donose rizik od zaraze zbog zatvorenih sustava klimatizacije. Bojanje kose i lakiranje noktiju odgodite dokle god dojite.

Mely123

16.10.2020. 22:35

Poštovani doktore,
hvala Vam na odgovoru.
Htjela bih još nešto pitati,a zaboravila sam u prethodnoj poruci to učiniti.
Moja bebica,stara 4 mj i tjedan dana jako često prilikom ležanja na leđima,odigne glavu od prsa i gleda kao iza sebe ili gore prema stropu,pritom u toj pozi nekada onako kao priča i guguće(na svome jeziku),a nekada samo gleda....
Nezz što znači to sve,dali ukazuje na neki poremećaj??

Lp

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

06.11.2020. 11:35

Navedeno nije znak bolesti. LP

Mely123

17.11.2020. 11:30

Poštovanje,

bebica mi uredno napreduje,vesela je,stara 5 mj i normalno zeli jesti(samo dojena do sada).
Od jučer sam joj krenula pomalo davati kasicu,a čaj unazad tjedan dana dajem.Nezz dali je to sve skupa prerano,ali eto tako sam se odlučila.
Ona je do sada normalno spavala tijekom noći( od 6-8 h u komadu,nekad se znala budit pa sam ju nahranila),ali odkad je napunila 5 mj znači evo već tj i pol dana ona navečer jako loše spava.
Budi se na svakih pola do sat vremena,nekad joj stavim dudu pa ona nastavi,a nekad je nahranim.Znači nezz jel odspava dva sata u komadu uopće.Inače isto nece rano da zaspe,tek oko 12,pola 1..Nekad preko dana ospava,a nekad uopće ne,pa svejedno navečer imamo istu scenu.
Ja ju pokušavam uspavat ranije,nahranim ju,spustim,ona se probudi..I tako sve ponovo do 12.
Sad sam razmišljala da joj uvedem navečer pred spavanje flàšicu adaptiranog mljeka,možda joj nije moje mljeko dovoljno.Ili da malo pojačam grijanje,inače ona spava u bodicu,taicama sa carapicama i vrecom za spavanje bez rukava.Temp sobe se krece do 20 st navečer,neka bude malkice niža.
Već sam na izmaku snaga,pa nezz kako da njoj pomognem i da uspijemo normalno odspavati!

Unaprijed hvala
Lp

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

25.11.2020. 22:30

Najvjerojatnije ova promjena sa spavanjem nema veze s temperaturom sobe niti sa gladi. Možete pokušati navečer dati žitno-mliječnu kašicu i potom ponuditi prsa koliko želi. Čaj i sokove nemojte davati, sada niti ikada kasnije. Najvjerojatnije je riječ o periodu intenzivnih snova koji uzrokuju buđenja i nemirno spavanje.