Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6611 | Broj poruka: 26345

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Temperatura!!


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tonkyy98

08.05.2021. 19:50

Poštovani! Djete od 15 mjeseci je prošli tjedan u Nedjelju navečer dobilo temperaturu, stim da je prije temperature 5 dana primio MMR vakcinu i prije vakcine je imao blagu prehladu i temperaturu 2 dana. Temperaturu smo snižavili isključivo čepićima ali bi se ona vraćala nakon nekog vremena. Dijete je veselo kada temperatura spadne i normalnog raspolpženja, pije dosta tekućine i jede u granicama normale. U srijedu smo se ponovo javili pedijatru i rekao je da ne vidi da nešto nije uredu samo je malo grlo crveno i začepljen nosić i dao nam je Ibuflam sirup za bolove i temperaturu i rekao da dajemo 3 dana ako se stanje ne popravi da dođemo. Djete danas nije imalo temperaturu cjeli dan do navečer kad je povratio pa je ponovo dobio temperaturu. Da li je to normalna reakcija na vakcinu ili je viroza u pitanju ili možete li nam reći što činiti dalje?? Hvalaaa unaprijed.

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

14.05.2021. 13:05

Prekratko je vrijeme od davanja vakcine do pojave simptoma, niti se viđaju visoke temperature bez osipa nakon cijepljenja. Javite se na kontrolu pedijatru.