Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6624 | Broj poruka: 26383

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


teško disanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Nataša

22.11.2005. 14:56

Poštovani,
Moja djevojčica ima 5 godina i u posljednjih mjesec dana sam primjetila da noću otežano diše, i to samo u slučaju dok leži na ledjima. To otežano disanje se ponekad pomalo pretvori i u hrkanje. U toku dana sa tim nema nikakvih problema, niti joj je nosić začepljen, niti šmrca, ni sl. Sobica u kojoj spava nije pretjerano topla, na radijatoru je posuda za vodu, provjetrava se svaki dan, tako da ne sumnjam na suhi zrak.
Ne želim da paničim pa ju zbog toga još nisam ni vodila kod doktora, ali ne želim ni da to zanemarim, jer koliko sam upućena hrkanje baš i nije dobro za djecu te dobi.
Ne znam da li je možda u pitanju treći krajnik, inače ona ima malo i povećane krajnike, što je nasljedila i od oca i od mene ili je u pitanju nešto drugo ili nema razloga za brigu!?

Još želim da se ispričam na radoznalosti vezanoj za bolest purpura i što sam Vas dovela u situaciju da mi onako odgovorite, ali vjerujte bilo je u najboljoj namjeri, u pitanju su meni drage osobe, kojima sam htjela olakšati zabrinutost, a nisam bila upućena kao ni oni.

Hvala!

Dr. Darko Richter

22.11.2005. 16:27

Možda je treći krajnik, trebalo bi to provjeriti kod ORL. Ako hrče samo dok je na leđima, možda joj zapada jezik, pa i to treba napomenuti na ORL pregledu.