Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Učestalo razboljevanje tinejdžera


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

gagulina

16.01.2022. 12:10

Poštovani,
Dete, uskoro 15 godina, od septembra meseca se već 4.put razboljeva. Inače do tada je baš retko bio bolestan. Inače je sportista, jak, aktivan, visok, težina, visina sve normalno.
To razboljevanje nije strašno, ne obori ga u krevet, simptomi su vrlo blagi ali definitivno ima problem sa imunitetom.
Simptomi su temperatura do 37,8 koja traje uglavnom 3 dana, blagi umor. Zapušen nos i grlo (ne svaki put). On to dobro podnosi, ali moje pitanje je da li mozda pubertet i hormoni uticu da je osetljiviji na viruse i da se zbog toga češće razboljeva? Vidim da dosta njegovih drugara isto imaju taj problem.
Radjena mu je krvna slika vise puta, dok je bio u infekciji, nista nije bilo neobicno osim sto se videlo da je virus u pitanju.
Malo sam se zabrinula jer mu se to nije desavalo da se tako često razboli.
On pije suplemente, vitamin C, i neke multivitamine, kreće se puno, izlazi napolje, bavi se sportom, škola osnovna, muzička...nadam se da je to faza razboljevanja koja će proći uskoro.
Hvala puno na odgovoru

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

20.01.2022. 11:00

Ništa od navedenog ne upućuje da postoji u podlozi neka bolest, pubertetske promjene ne utiču na imunitet no promjene u načinu socijalnog funkcioniranja (kontakti budu češći, intenzivniji) doprinose širenju virusa. Ova sezona je iznimno bogata virusnim infekcijama, u svim dobnim skupinama.