Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


alergija


Autor Poruka

ani

08.01.2002. 18:53

poštovani,
dijagnosticirana mi je alergija i to na: dactylis glomerata poz.+3 4,99ku/L, dermatophagoides pteronyssinus poz.+1 0,36 ku/L, i artemisia vulgaris poz.+1 0,36 ku/L, RIST je 150,00 KU/L. već godinama osjećam tegobe od svibnja do rujna (kihanje, kašalj i svrbež očiju). u poslijednje vrijeme po zimi kašljem cijelu zimu. od lijekova koristim samo Flixonase sprej jer mi jedino on pomaže i to u proljeće. da li je to predfaza astme i što mi preporučate da si olakšam tegobe?
unaprijed se zahvaljujem

doc. dr. Neven Tudorić

23.03.2002. 15:40

Osjetljivi ste na pelud trava, korova i grinje prašine. Prva dva alergena u Vas uzrokuju sezonski alergijski rinitis (alergijsku hunjavicu, polenozu) u vrijeme cvjetanja, trave od svibnja do srpnja, a artemisija od srpnja do rujna. Novonastali zimski kašalj može biti posljedica osjetljivosti na grinje prašine, no i sinuzitisa koji ste možda dobili kao komplikaciju polenske hunjavice.
Astma je češća u bolesnika sa alergijskim rinitisom, a opisani kašalj mogao bi biti jedan od ranih simptoma.

pero

11.04.2002. 21:08

Molim Vas da li mi možete data više informacija o grinju, njegovoj pojavi, njegovom načinu sprječavanja, liječenju protiv te alergije.Unaprijed Vam se zahvaljujem i nadam se Vašem odgovoru.Hvala


Pero