Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


alergija-astma


Autor Poruka

MANUELA

28.04.2005. 16:58

Poštovani!

Imam sina od 4 i pol godine,točnije rođen je 05.01.2001. godine,kojem je sa godinu i pol učinjen test na alergene i bilo je stanje ovakvo: grašak-značajno pozitivan,KP 10,dlaka životinja i perje 7,grinje 10,histamin 18,te test na pelude trava promjer urtike 15 mm.Učinjen je i bris nosa na Eo. koji je bio 60 %.
Kontrola mu je svaka 3 do 6 mjeseci,ali stanje se znatno pogoršalo od jeseni pa do sada.Kad je bio manji imao je česte gnojne angine praćene bronhitisom (do 5 puta godišnje).
Na zadnjoj kontroli 07.04.2005. pitala sam doktoricu koja ga prati što se tiče alergije da li bi on mogao koristiti Singulair tablete,ali njezin odgovor je bio da tek od 6 godine života,a mene zabrinjava njegovo stanje,jer kod kihanja i kašljanja žali se na bol u prsima i teško diše.To se događa pretežno po noći ili pred jutro,i obavezno u jutro kad se probudi,alči isto tako i po danu.Od terapije on ima samo Rinolan sirup (koji kad ga popije kao da i nije),Filixsonase,te Livostin kapi za oči i sprej za nos.Kad se žali na teško disanje i bol u prsima dajem mu Ventolin sirup.Molim Vas za savjet što se tiče Singulair tableta ,jer me strah da stvarno sve to ne postane još gore.Doktorica veli da te tablete idu kod astme ili pred astmu.Sad idemo krajem sedmog mjeseca na ponovni IgE te specifični na pelude stabala,trava i korova.

U iščekivanju Vašeg odgovora,najljepše se zahvaljujem.
MANUELA

Cybermed

20.09.2005. 13:41

Poštovane,

molimo Vas da pitanje postavite na forumu Alergije u okviru centra za edukaciju pacijenata Alergije.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

S poštovanjem,

Cybermed