Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


anafilaktički šok


Autor Poruka

željko

25.01.2002. 21:44

1995. i 2000. imao anafil. šok nakon uboda stršljena tj.ose.Nakon 5-8 minuta pad tlaka na nulu (arest ).Spašen hitnom pomoći sa adrenalinom i elektr šokovima.Povratak u život užasno bolan-nekontrolirano povračanje i stolica,užasni grčevi i sl.Ispitivan kod dr.....(Poliklinika ........), dr. ...... ( .........) ali pravih odgovora i pomoći izgleda nema a ponovo stiže toplije vrijeme i na tisuće potencijalnih smrtonosnih kukaca.Rođen sam 1953.godine.
Imam sada kod sebe EPIPEN-autoinjektor ( adrenalin ).
-Da li znate za reference da je netko uspio da podigne imunitet i da više ne mora strahovati od svake "bube"-vjerujte da je to užasno i prosto su divni zimski uvjeti

doc. dr. Neven Tudorić

09.02.2002. 18:05

Potrebno je točno odrediti vrstu kukca na čiji ste otrov imali anafilaktički šok (doista stršljen ili možda osa, pčela i sl). To se može učiniti kožnim testom i odgovarajućom krvnom petragom. Nakon toga je moguća hiposenzibilizacija na dotični otrov koja Vam daje vrlo dobre šanse da kod sljedećeg neželjenog kontakta s odgovarajućim kukcem nemate po život opasne tegobe. U međuvremenu je Epipen dobra zaštita.