Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pneumonia interstitialis


Autor Poruka

danica

05.02.2002. 11:55

Prije godinu dana bila sam hospitalizirana na plućnom odjelu KBC Split. Dijagnoza je pneumonia interstitialis chr. Liječena sam kortikosteroidima i nakon šest mjeseci bolest je nestala. Ubrzo nakon toga počela sam osjećati bolove u zglobovima i kako imam redovite kontrole ustanovljeno je da se radi o recidivu. Ponovno sam na istim lijekovima. Interesira me da li mi možete malo detaljnije objasniti o kakvoj je bolesti riječ i da li se ikako može otkriti što je uzrokuje jer i nakon svih pretraga uzročnik ostaje nepoznat. Imam kućnu mačku i ne znam da li bih i to uzela u obzir kao jednu od mogućnosti. Inače imam i dermatitis.

doc. dr. Neven Tudorić

09.02.2002. 18:01

Intersticijski pneumonitis (ne pneumonija) je popratna pojava uz neke sistemske bolesti vezivnog tkiva (lupus, reumatoidni artritis i sl.), a može se javiti i kao samostalna, ugl. imunološka bolest. Za uspješno liječenje važno je znati uz koju je bolest pridružen. Bolovi u zglobovima upućuju na neku od navedenih bolesti iako ste naveli doista premalo podataka. Ova vrst bolesti liječi se temeljnim protuupalnim lijekovima, a često se vraća nakon njihovog izostavljanja.