Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Konstantan kasalj


Autor Poruka

Dennis

07.01.2002. 13:32

Moja supruga (35g.) vec duze vrijeme (otprilike 4-5 mjeseci) suho kaslje, odnosno vise kasljuca , jer ne iskasljava nista i vise izgleda kao neko iritirajuce lagano kasljanje. Kasljanje se pojavljuje nevezano za doba dana dok prilikom spavanja uglavnom se ne pojavljuje.To iritiranje osjeti u predjelu spajanja vrata sa tijelom , znaci donji dio grla i gornji dio pluca na sredini. Nema nikakva lucenja iz nosa niti bilo kakvih drugih simptoma. Rendgenski snimak pluca uredan. Pusac je vec godinama. Da li moze da bude znak bolesti ili je "bezazlena" posljedica pusenja.

doc. dr. Neven Tudorić

09.02.2002. 18:11

Kašalj je simptom velikog broja bolesti.
Ako je kašalj uzrokovan pušenjem nikako nije bezazlen, nego znak potrebe prestanka pušenja radi povećane opasnosti razvoja kroničnog bronhitisa. Kada se uz kašalj javi i osjećaj nedostatka zraka, promjene u plućima su većim dijelom trajne.
Drugi uzroci kroničnog kašlja su bolesti sinusa i nosa, alergijske bolesti dišnog sustava, te evtl. upala jednjaka radi vraćanja želučane kiseline usljed nepotunog zatvaranja ulaza u želudac.
Katkada je suhi kašalj neurotski (tik).