Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Astma


Autor Poruka

Marijana

24.10.2001. 22:46

Pisem Vam u vezi svoje majke. Ima vec vise od deset godina problema s astmom, koristi razne lijkove i pumpice poput ventolina, flixotide-a, ali joj pomazu samo na neko vrijeme. u Ovih zadnjih mjesec dana imala je ceste napadaje, nije mogla disati a te bi joj se tegobe povukle same od sebe. Da li postoji kakva alternativa ili joj preostaju samo pumpice kao dosad?
Hvala

doc. dr. Neven Tudorić

31.10.2001. 15:02

Lijekovi koji se udišu ("pumpice" ili raspršivači sa suhim prahom) su za sada optimalni način liječenja astme. U težim se slučajevima daju i lijekovi u tbl. ili injekcijama.
Međutim trebalo bi vidjeti zašto bolest Vaše majke ima u posljednje vrijeme teži oblik. Često se radi o dodatnoj bolesti ili stanju (sinusi, klimakterij, osjetljivost na lijekove i sl.) na koju se može utjecati, te liječenjem te bolesti popraviti tijek astme. Naveli ste premalo podataka o astmi Vaše majke. Bilo bi potrebno evaluirati nekoliko važnih čimbenika, te shodno nalazima odrediti primjerenu th.
Doc. N. Tudorić