Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


astma


Autor Poruka

MIA

08.05.2002. 13:05

Moj muz ima 29 godina i od malena ima problema sa alergijskom astmom. Alergican je na polen, prašinu i životinjsku dlaku. Svakodnevno koristi ventolin pumpicu, mislim 1-3 puta. S vremena na vrijeme dobije težak bronhitis i tada pije antibiotik.
Cesto je pospan i umoran i nekako usporen, kao da nema dovoljno kisika. TAkodje, lako se zadiše, nekada mu natiču noge a ima i malo viška kilograma pa me sve to skupa plaši radi srca.
Živimo u Sarajevu. Molim da preporučite tok liječenja odnosno pretrage koje treba da napravi i prema vašim saznanjima odgovarajuću ustanovu, odnosno ljekara.

doc. dr. Neven Tudorić

16.07.2002. 00:56

Ventolin je nedostatna terapija za stupanj težine astme koju Vaš suprug ima. Svakodnevna potreba za Ventolinom govori da se radi o trajnoj srednje teškoj (ili teškoj) astmi, te da je potrebno u liječenje uvesti i osnovne protupalne lijekove, poglavito inhalacijske kortikosteroide (Becotide ili Flixotide ili Tafen). Potreben su i opće mjere eliminacije alergena iz okoliša (prašina, domaće živptinje i sl.). Ukoliko se nađete u Zagrebu, možete se javiti u alergološku ambulantu KB Dubrava.