Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


blagi bolovi kod kašljanja


Autor Poruka

Miro

21.09.2005. 10:51

Kako sam pušač po koji put zakašljem. Kod tog kašljanja u zadnje vrijeme osjećam laganu bol u prsnoj kosti koja mi je povrijeđena, te iznad po sredogruđu ali samo u određenim položajima tijela. Kao pušaču često mi iritira slina koja se skuplja u nosu koja izaziva to kašljanje. Nedavno sam povrijedio prsnu kost i šesto rebro fizičkim naprezanjem i strenum mi je iskočio kao mala izraslina 2 cm promjera. Bio sam na Ct-u i ultrazvuku, liječnici su utvrdili da nema nikakvog zla što se karcinoma tiče. Prilikom nepravilnog dizanja nekog tereta osječam prsnu kost i sredogruđe. Ako stisnem dio prsnog koša onda prilikom kašljanja ne osječam nikakvu bol. Molim Vas da me uputite što dalje raditi. Hvala

prof. dr. Neven Tudorić

26.01.2006. 13:59

Kod ozljeda prsne kosti potreban je duži vremenski period da kost zaraste, a smetnje nestanu. U to je vrijeme važno čuvati se radnji koje napinju skelet prsnog koša. To uključuje izbjegavanje napora, tjkelovježbe i sl., te kašljanja. Dobar razlog za prestati pušiti?