Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Genska terapija


Autor Poruka

Dražen

08.06.2005. 08:36

Poštovani,

Molim Vas informacije o najnovijim svjetskim dostignućima i rezultatima glede terapije i liječenja adenokarcinoma bronha i pluća?

Naime, kod supruge mi je dijagnosticiran adenokarcinom pluća. Liječena je kemoterapijom i zračenjem. Opće stanje je zasad relativno dobro no volio bih poduzeti i neke daljne korake.

Također Vas molim Vaše cijenjeno mišljenje o genskoj terapiji.
Naime, poznato mi je da je razvijan i proizveden Gendicine (adenovirus), novi lijek kojeg je razvila kineska znanstvena ekipa (SiBiono) u suradnji s znanstvenicima širom svijeta.
Upoznat sam sa činjenicom da je trenutno lijek Gendicine odobren (od SFDA of China) samo za određene vrste tumora (head and neck squamous carcinoma).

Također mi je poznato da se taj lijek, koji se zasad primjenjuje samo u Kini, upotrebljava protiv raznih tumora, pa tako i tumora pluća i bronha.

Upoznat sam s činjenicom da se taj lijek primjenjuje i za tretiranje tumorskih oboljenja i kod stranih državljana (SAD, Kanada, V. Britanija, Švicarska, Njemačka, ...) koji su spremni doći u Kinu i podvrgnuti se genskoj terapiji Gendicinom. U slučaju pogoršanja stanja kod moje supruge, spreman sam osobno sa suprugom otići i do Kine na tretman i liječenje genskom terapijom.

Stoga Vas još jednom najljubaznije molim za vaše cijenjeno mišljenje, saznanja o genskoj terapiji i eventualne preporuke.

S poštovanjem,
Dražen

prof. dr. Neven Tudorić

01.02.2006. 07:34

Preporučujem da se o potencijalno korisnim metodama liječenja plućnih tumora posavjetujete s odgovarajućim specijalistima u Kliničkoj bolnici Jordanovac.