Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kašalj


Autor Poruka

snježana

22.02.2002. 08:14

imam temperaturu oko 37,5,suhi kašalj akoža na licu i tjelu me peće ili boli(nemogu odrediti)uglavnom vređa me dodir,očne jabučice me također bole.da li moram liječniku ili mi vi možete pomoć savjetom i reći mi što bi to moglo biti

doc. dr. Neven Tudorić

06.03.2002. 15:36

Opći simptomi koje opisujete su do danas sigurno prošli, a odgovarali su virusnoj infekciji dišnih putova. Ako još traju, javite se lječniku.

Gordana

12.03.2002. 16:16

Pacijent sam koji je 1998. (godinu nakon poroda) operisala karcinom dojke III stepen - invazioni. Završila sam sve terapije (4 FAC, zracenje, 4 CMF). 1999. uradila plastiku sa TRAM-a. Bila sam dobro sve do novembra 2001. kada sam se prehladila. Dan-dva sam imala temperaturu i onda sam pocela da kasljem. Prvo mjesec dva suhi kasalj u napadima. Pila sam antibiotike (prvo sumamed, pa onda pembritin i ostalo) 3-4 puta po preporuci ljekara. Pluca sam slikala, nema metastaza. Neko vrijeme kasalj kao da je sazrio. Pila sam konstantno sirupe (zavisno od kaslja), cuclala "angisept" i sl. Kasalj je opet postao suh i u napadima, gotovo bez prestanka (cini mi se ponekada na granici histerije). Svo tijelo me je pocelo boljeti, stomak posebno, lijeva strana grudi i dio ispod pazuha. Redovno se kontrolisem na onkologiji, ali moram priznati da kada mi kazu da nesto uzmem u apoteci, vise nemam ideja. Zadnju turu antibiotika sam popila prosle sedmice po preporuci doktora specijaliste i tom prilikom mi je uradjena kompjuterska spirometrija pluca. Taj dan sam disala svega 35%. Problem je sto ne mogu duboko udahnuti, jer to odmah izaziva napade kaslja. Cijelo vrijeme radim, pa to bas nije ni ugodno slusati. Sada nemam tako jake napade, ali opet kasljem i brzo se umaram od svakog koraka. Dolazi proljece i cini mi se da me iscrpljuje. Nocu spavam na dva jastuka, zbog hronicnog curenja sinusa. Sada je malo blaze. Znam da je problem da mi date savjet samo na osnovu ovog pisma, ali mozda ste negdje imali slucaj ovakvog upornog kaslja, jer period od 5 mjeseci je ipak malo previse.
Unaprijed zahvalna
Gordana