Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


savjet-molim


Autor Poruka

Katarina

11.02.2002. 13:14

Poštovani doktore,

javljam Vam se za Vaše mišljenje u slučaju moje majke. Ima 54 godine. Posljednih 4-5 godina povremeno se pojačano znoji, a prilikom većih napora (npr. brzog hodanja) osjeća otežano disanje, bol u prsima i sva se preznoji. Prije 6 mjeseci prema laboratorijskim nalazima imala je povišenu sedimentaciju, a slika pluča ukazivala je na sjene na plučima. Odmah je hospitalizirana jer se sumnjalo na tuberkulozu. Međutim, nalaz je bio negativan. Nakon svih pregleda ona je izašla iz bolnice bez dijagnoze. Pretpostavljalo se da je TBC imala kao dijete, a da nije niti znala.Naknadno je poslana na CTG i nalaz je bio uredan. Konstatirano je da ima izuzetno rijetku pojavu - kalcij joj se taloži na plućima. Napominjem da je prije par godina imala jake bolove u zglobovima i pila je kalcij.
Molim Vas Vaše mišljenje - da li bi trebala obaviti još neke preglede, da li je to konačna dijagnoza i kakve su posljedice takvog taloženja. Općenito malo više o tome bih Vas molila.
Unaprijed Vam se zahvlajujem.

doc. dr. Neven Tudorić

06.03.2002. 15:58

Na temelju navedenih podataka ne mogu ništa točnije reći. Potrebno je navesti barem otpusnu dijagnozu.
Dr. Tudorić