Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kašalj


Autor Poruka

ana

30.09.2002. 10:07

Poštovani,
Moja kćer koja je stara 11 godina u šestom mjesecu ove godine imala je vrlo jak kašalj, grčeviti s gotovo simptomima gušenja, a nakon toga povraćanje vjerojatno od napetosti u želucu. Nakon tri tjedna stanje se smirilo. Liječena je Klavocin bidom 625 mg, pila Cimolan i Bisolex. Sada u prošla tri mjeseca povremeno pred jutro se povremeno grčevito zakašlje no ne tako jako grčevito kao za vrijeme trajanja bolesti i jednako tako po danu. Napomiljem da je svaki drugi dan bila na liječničkom pregledu te je liječnica nakon provedene terapije konstatirala da je bio u pitanju bakterijski bronhitis koji je izliječen.U šestom mjesecu nađena joj je bakterija? AUREUS (mrsa) no sada u devetom mjesecu nakon ponovljenih pretraga nema, a RTG pluća je uredan osim što doktorica navodi hiperemične hiluse- zanima me što je to i da li zahtijeva terapiju - liječenje. Što mi preporučujete? Da li ima razloga za daljnje pretrage jer taj kašalj sam po sebi nije tako strašan koliko iskustvo koje smo proživjeli u šestom mjesecu.

doc. dr. Neven Tudorić

05.10.2002. 14:42

Navedeni simptomi mogu biti uzrokovani akutnim (virusnim ili bakterijskim) bronhitisom, rjeđe hripavcem. Dokaz zlatnog stafilokoka (S. aureus) nema posebno velik značaj jer se isti uzročnik može naći i u zdravih osoba. Ako Vaša kćerka bude imala još koju epizodu sličnih smetnji, ponavljajući oblik bolesti, bit će potrebna obrada u cilju otkrivanja evtl. astme, odnosno drugog uzroka tegoba (sinuzitis i sl.).