Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


sarkoidoza???


Autor Poruka

nela

24.04.2003. 23:58

molim vas da li mi možete pojasniti značenje ove bolesti!muž mi je trenutno na pretragama,i sumnjaju na tu bolest.inače,isti je prije par godina imao nadražujući kašalj,bez sekreta,nalaz pluća uredan.alergo test uredan i kks uredna,javljalo se u proljeće.prestao je pušiti,i jako se udebljao,inače radi na mjestu gdje je jako psihički opterećen,i jednog dana bilo mu je loše i upućen je na pretrage,bile su mu masnoće povećane,trigliceridi i kolesterol i upućen je na dijetu jer se jako udebljao.isti je provodio dijetu(nemasna hrana,lešo,nesoljena,čaj od koprive,nemasno mlijeko,pahuljice,voće...)i uspio je skinuti višak kg.inače je bio više godina pasivan i tijekom mršavljenja počeo se dosta aktivno baviti sportom,i ovog proljeća,tj.prije mjesec dana je počeo kašljati,ništa previše,suhi kašalj,nadražujući,bolovi u peti,dvodnevno oteknuće zglobova na nogama,(nakon aktivnosti) i ugodna bol u mišićima i zglobovima,više ujutro,urađen je snimak pluća i nađeni su prošireni hilusi na oba plućna krila,i sada je u bolnici na pretragama,još ništa nije utvrđeno ali se sumnja na sarkoidozu ili tuberkulozu,više ovo prvo,zato vas molim ako možete da mi pojasnite što je to,da li ima ikakva prehrana u fazi te bolesti,što smije raditi,što ne smije...unaprijed zahvaljujem

Jarmila

22.01.2004. 18:50

Meni su pronasli ovu bolest juce,20/01/2004, jos sam na ispitivanju. Ja imam i koznih promena, radilisu mi biopsiju intako su to otkrili. Bolest nije zarazna, ne zna se zasto nastaje ni kako, lecenje je sa kortizonom . Molila bih Vas da mi odgovorite kako su lecili Vaseg supruga i kakav je rezultat lecenja. Zahvaljujem unapred.
Jarmila

Amela

17.04.2004. 14:15

Javljam se nakon što sam pročitala vaše poruke o bolesti- sarkoidoze. moj brat ima 26 godina i sumnjaju na tu bolest. Trenutno je u bolnici i nadamo se da je u prvoj fazi bolesti koja se liječi samo simptomatski. nalaz pluča je pokazao proširene hiluse na oba plučna krila a nalaz bronhoskopije treba da radi 19.04. 2004. Molim vas ako imate neka veća iskustva o bolesti i njenom liječenju da mi se javite. ja dam inače dipl. defektolog-tiflologije tako da imam i dosta znanja iz medicine.

Unaprijed zahvalna zabrinuta sestra...