Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


suhi kasalj


Autor Poruka

zoran

28.01.2006. 16:28

Od prosle godine u zimu mi se desava jako neugodna stvar.Naime,pocetkom studenog krecu moje muke sa kasljem.Vadio sam nalaze,slika pluca puhao u tubu ali sve je u granicama normale.Do prije 4 godine sam pusio i nisam kasljao od trenutka kada sam ostavio duhan pocinje i redovniji kasalj.Probao sam razne terapije i siprupe protiv suhog kaslja ali nista mi nije niti umirilo kasalj niti pomoglo.Koristio sam i antitusike ali nisu uspjeli pomoci kod iskaljavanja i dalje je uglavnom suhi kasalj.Skoro pola godine sam kod raznih doktora i sve terapije koje su mi preporucili ja sam popio do kraja ali nazalost bez ikakvog ucinka.Imam 38 godina i zivim u sredisnjoj bosni gdje ima jako puno magle ako to mozda ima uticaja na kasalj.Nadam se bilo kakvoj pomoci od lijecnika ili citalaca na internetu.Probao sam i neke narodne lijekove,kuhani crveni luk,jabuka luk i limun,upzeni secer i mlijeko i sl ali sa vrli malo uspjeha
Unaprijed zahvalan

Prof. dr. sc. Neven Tudorić, dr. med.

31.01.2006. 07:34

Suhi kašalj u vrijeme hladnog vremena može biti simptom hiperreaktivnosti dišnih putova. Hiperreaktivnost dišnih putova je jedna od karakteristika astme, čak i prije nego se drugi simptomi jave. To se stanje može dokazati tzv. bronhoprovokativnim trestom (metakolinski test). U tom slučaju pomažu protuupalni lijekovi za astmu. Preporučujem obradu u tom smjeru. Možete tijekom nekoliko tjedana uzimati neki od inhalacijskih protuupalnih lijekova za astmu te procijeniti njegov učinak.