Pulmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 140 | Broj poruka: 303

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


sumnja na rak pluća


Autor Poruka

nikolina

09.07.2004. 10:19

imam 43 godine . Pušila sam 17-18 dodina prestala sam prije godinu i pol.Pušila sam od 5-10 cigareta dnevno.
Prije dvadeset mjeseci prvi put sam osjetila bolove o gornjem dijelu leđa i ramenima te otrnulost ruku. Napravila sam RTG pluća koji nije pokazao ništa iznad granica normale. Pila sam lubor i ti bolovi su se smanjili nakon dužeg vremena moža 30 tak dana ali su nakon izvjesnog vremena prestali da bi se pojavili ponovo nakon dva tri mjeseca i na isti način bi nestali ali uz dugo trajanje. Od 1 do 6 mjeseca ove godine nisam imala nikakve bolove.
Početkom šestog mjeseca bolovi su se ponovno javili ali sada imam i
bolove u rukama i nogama.
Istovremeno imam i urinarnu infekciju zbog koje trošim ceporex kap.
Liječnik opće prakse kaže da su ti moji bolovi uzrok položaja rada- stalno sjedim.
Mene u zadnje vrijeme proganja da obzirom na moje pušenje i bolove u leđima da imam rak pluća. Budući da znam da RTG ne mora pokazati svaki rak a isti sam napravila kakve bi pretrage napravila da bi eliminirala ili potvrdila sumnju na rak ili da pretrage obavljam pretrage nečeg drugog zbog toga što je prošlo dosta vremena od prvog simptoma bolesti.

prof. dr. Neven Tudorić

26.10.2004. 00:26

Uredan nalaz pregledne rtg. snimke prsnog koša, osobito ako je pretraga ponovljena u vremenskom razmaku od nekoliko tjedana dostatna je za isključenje Vašeg straha.