Dentalna implantologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 26 | Broj poruka: 84

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Bol u zubima


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sanchy6

23.06.2022. 01:10

Poštovani,
Molila bih i cijenila Vaše mišljenje. Situacija je sljedeća: zbog bola u zubima (nisam mogla odrediti koji zub me boli) kao i potrebe da uradim krunice javila sam se stomatologu. Prvo je je urađen kompletan snimak. U dogovoru sa stomatologom liječeni su gore desno 5ica, 6ica, izvađena je desna 1 (jer je nekad davno rađena operacija i ponovno se javila mala kvržica, zub se ljuljao), potom je liječena gornja lijeva 7ica, a na 6ici je promijenjena plomba. Također, doktor je utvrdio da je lijeva donja 6ica mrtav zub, ali da miruje i u principu da ga se vadi kada zaboli. U međuvremenu su zbrušeni gornji tubi od 6 lijevo do 5 desno. I tad mi kreću problemi. Još i prije samog brušenja sam rekla doktoru da osjetim neku nelagodu između 7ice i 6ice lijevo i da me strah stavljati krunice. On je slikao i rekao da može eventualno biti 7ica ali da ne vidi ništa na snimku i predložio da taj dio tamo cementirani ali privremeno. Nakon toga meni se javlja bol u cijeloj lijevoj strani, boli me i donja lijeva 6ica i gornje lijeve 7ica i 6ica. Na prijedlog vade se 6ica donja lijeva (rana je već pa skoro zarasla) i i 7ica gore također lijeva. No, mene i dalje boli, doktor na snimku ne vidi ništa. Rane su uredne, i kad me boli bol se širi i u druge zube i kao da krenu trunuti, i kao da se stvari neki pritisak na njima kad ih dotakne jezikom.
Isprike na dugom postu, ali ne znam vise sto da radim, konstantno pijem analgetike ali to nije rješenje.
Unaprijed hvala

Dean Cekić, dr. med. dent.

27.06.2022. 21:05

Poštovana,

na žalost ne mogu Vam precizno odgovoriti u čemu je problem. Dijagnoza se u ovakim slučajevima postavlja nizom različitih pretraga i kliničkim pregledom. Ako kolega nezna u ćemu je problem, sigurno ima nekog sa kim se može konzultirati.
Bol koju opisujete može biti uzrokovana upalom zubne pulpe, mišičnog porijekla ili neurološkog porijekla. Možda, ako se situacija nastavi, možete potražiti drugo mišljenje.