Dentalna implantologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 25 | Broj poruka: 83

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Pretjerano reagiranje na liječenje zubi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Jas12

20.12.2022. 15:25

Poštovani,
unazad godinu dana imam problema prilikom liječenja zubi. Prvi put kod vadenja zuba dobila sam antibiotik klavocin na koji sam reagirala alergijom ( da napomenem do sada nisam imala evidentirane alergije na lijekove),drugi puta kod liječenja zuba, toliki je bio pritisak da se morao lijek izvaditi van ( to se desilo dva puta),treći puta kod vadenja zuba rana se upalila i evo jučer kod popravka je dana anestezija ( zub je bio pod upalom) i stavljen je lijek za umrtljivanje živca koje je rezultiralo opet alergijskom reakcijom. Molim Vas što mi je činiti i zašto bi se to moglo događati?
Ne pijem druge lijekove i nemam zdravstvenih problema

Dean Cekić, dr. med. dent.

21.12.2022. 22:35

Poštovana,

Koji su bili simptomi tih alergiskih rekacija koje ste imali?

Jas12

22.12.2022. 15:20

Osip koprivnjača i crvenilo, trbuh- leda-vrat i vlasište uz užasan svrbež, 3 sata nakon postupka anestezije i stavljanje lijeka Toxovit

Dean Cekić, dr. med. dent.

23.12.2022. 19:10

Poštovana,

Alergijske reakcije se javljaju kao pretjerana rekacija organizma na određeni alergen. Vaše alergijsko reagiranje na dvije potpuno različite supstance u ordinaciji dentalne medicine je slučajno. Bitno je utvrditi na što ste točno alergični, što se radi alergološkim testiranjem. Alergija na klavocin se povezuje sa alergijom na penicilin, što je ozbiljno za buduće bolesti, pa ju je potrebno detaljno razlučiti. Također kod zadnjeg zahvata, moguće je, da ste alergijski odreagirali na anestetik, što je važno znati. Posavjetujte se sa svojim stomatologom i liječnikom opće prakse, te napravite alergološka testiranja na standardne stomatološke materijale i penicilin.

Jas12

23.12.2022. 22:25

Poštovani,
u međuvremenu je došlo do neuspjelog pokušaja vadenja zuba,donjeg kutnjaka.Ostao je korijen, dobila sam antibiotik i pijem lijekove za bolove. Bila sam na dogovoru sa oralnim kirurgom, on smatra da se treba oporaviti sluznica da bi primjenio zahvat vadenja korijena te me na zahvat naručio 6.3. 2023. Da li je to u redu ili je to ipak malo predugo? Može li u međuvremenu doći do komplikacija zbog dugog čekanja?

Dean Cekić, dr. med. dent.

26.12.2022. 12:35

Poštovana,

Ako oralni kirug misli da je to u redu, onda je to valjda tako.
U medicini kod sveg može doći do komplikacija.
Ako će biti problema, javite se svom stomatologu ili oralnom kirurgu.