Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


afte


Autor Poruka

Irena

24.03.2002. 22:51

Imam problem. AFTE! Nemoguće ih je se riješiti. Krvna slika mi je u redu , koristim Cilest znači estrogena imam dovoljno, Svako malo grgljam s kaduljom i koristim Salviol tabletice za dezinfekciju usta, ali ih svejedno ponovno dobivam i to najčešće kada se malo ugrizem npr. za jezik ili četkicom nadražim meso. Zbog afti sam i izgubila na težini i to već 6kg u 3 mjeseca jer jednostavno ne mogu jesti jer me afte bole. Kome se obratiti za pomoć i gdje (U Zagrebu)?

Dr.sc.dr.S Brozović

25.03.2002. 16:16

Nažalost ukoliko se radi o tako velikom problemu moj savjet je da mi dođete u ambulantu jer afte mogu biti znak neke bolesti. Vrlo često se javljaju u stresu ali svejedno smatram da ih moramo ozbiljno shvatiti. Da li ima itko u vašoj obitelji afe? Da li imate još neke druge probleme-želudac ili crijeva. Najprije morate isključiti mogući sistemski poremećaj a tek onda terapiju. Najbolje je uzeti tablete odmah prvi dan kad dobite afte i obično prođu nakon 3 dana od početka uzimanja lijeka. No svejedno prije obavite pregled. Ja radim u ambulanti najbolje je četvrtkom u ambulanti za bolesti usta,Stomatološki fakultet.