Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


afte


Autor Poruka

Maja

06.04.2002. 21:21

Moj petogodišnji sin otprilike jednom mjesečno dobije aftu (1-2), na vrhu jezika.Obično cijela epizoda traje 7-10 dana, s tim da 4-5 og dana bol kulminira i ne možemo nikako pomoći djetetu.U ljekaeni sam uporno tražila neko sredstvo za ublažavanje boli, no dobili smo Rojazol gel. Molim vas da mi odgovorite kako se zove preparat za ublažavanje boli.
I sama sam kao dijete u mladosti često imala afte, baš kao i moj sin,sve do iza puberteta. Odonda se više nikada nisu pojavile.
Hvala Vam na vašem odgovoru.

Dr.sc. S. Brozović

18.04.2002. 14:44

Afte se mogu pojavljivati u pojedinim obiteljima i imaju genetsku predispoziciju. Bilo bi dobro da isključite anemiju koja se često može nači u podlozi aftoznih ulceracija. Pošaljite mi adresu pa ću vam poslati pripravak protiv bolova koji mu možete premazati prije jela. Spravlja se u apoteci pa nema ime i treba vam recept. Druga mogućnost je da mi se javite u ambulanti četvrtkom od 8-13 sati.