Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bol


Autor Poruka

abogoev1

14.05.2011. 03:36

Poštovana dok.prije 4 dana sam izvadila zub,međutim ja imam bolove i tuče mi u vilici pored te rane.Pijem neke tablete protiv bolova,ali nažalost ništa mi ne pomaže.Molim vas možete mi reć zbog čega ta bol i kako to izlječit,unaprijed vam zahvaljujem,lijepi pozdrav sa Poluotoka Pelješca.

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

20.05.2011. 17:00

Poštovani,
kod Vas se može raditi o alveolitis sicca dolorosa odnosno upali postekstrakcijske rane s prisutnošću boli koja traje dulje od 24 sata i počinje 2 do 3
dana nakon vađenja zuba, a jedna je od najčešćih komplikacija koje se javljaju nakon vađenja zuba. Bol je tupa, probadajuca, jaka i konstantna, pojacava se nocu i može se širiti na druga podrucja glave i vrata.
Budući da je bol prisutna i 4dana nakon vađenja te da traje više od 24 sata obvezno se javite svom stomatologu jer je potrebno liječenje cilj kojeg je omoguciti pravilno
stvaranje ugruška i koštanu remodelaciju. Dakle stomatolog će najvjerojatnije ranu isprati i dobro "išcistiti" i staviti medikamentozni ulozak.