Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


utrnutost nakon vadjenja umnjaka


Autor Poruka

suncokret_1984

25.05.2010. 17:05

Postovani...
prije 10 dana sam vadila donji desni umnjak, operacija je bila teska, umnjak nije mogao izrasti, bio je u vodoravnom polozaju, dijelom ispod sedmice i bio je u "kanalu"-tako su mi rekli nakon operacije..
rana je skoro zarasla,imam blage bolove ali samo ponekad,i imam bolove u uhu...problem je sto je meni ostala utrnuta brada, usna i desna strana donje vilice...
prije vadjenja konaca ponovno sam slikala vilicu, rekli su mi da nije nista ostalo i da zivac nije presjecen, a da ce ova utrnutost s vremenom proc,pijem B vitamine..ja cijelo vrijeme na tom dijelu usne i brade osjecam strujanje i svrbez.Molim Vas da mi odgovorite da li je to pozitivan znak da ide na bolje?i dali se po snimku vilice moze vidjet da zivac nije presjecen?
Unaprijed zahvalna!

djordjije

18.07.2010. 21:35

Da ne ponavljam istu temu, ali meni je prošlo 4 dana od opreacije i imam apsolutno iste simptome.

Tako da me zanima: kako se dalje razvijala situacija sa tvojim umnjakom, utrnulošću usne zubi i brade, bolovima u uhu i trncima u usni?

Pozdrav!

Koruznjak

04.02.2011. 19:00

Dogodila mi se identična stvar. I jesu li trnci znak poboljšanju?

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

13.05.2011. 01:25

Postovani,
prilikom takvog zahvata moze doci do ostecenja zivca zbog cega osjecate te simptome, sto se tesko moze uociti na RTG snimci. Najcesce je potrebno od 3 do 6 mjeseci da se simptomi, odnosno ta utrnutost povuce. Svakako je dobro da osjecate podrazaje koje navodite. Terapija je ispravna i nastavite je provoditi.