Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bol u zubu


Autor Poruka

kikicaa

08.10.2009. 12:20

Nedavno mi se okrhnula sestica, sukladno obavezama nisam otisla zubaru. Prije tri dana osjetila sam pritisak u sljepoocnici, ali i bol u gornjim zubima te iznad desnoga uha te pritom i glavobolja. zanima me radi li se samo o upali zuba i jeli moguca upala sinusa?
Hvala

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

12.10.2009. 18:00

Postovani,
ovisno o kakvom se "otkrhnucu" radi, odnosno je li frakturom zahvacena samo caklina zuba (površinski sloj) ili i ostala struktura zubnog tkiva.
Ovisno i javlja li se bol sama od sebe, spontano, ili samo na provokaciju, te kao i cime je potencirana (toplinom, hladnocom,zagrizom, promjenom polozaja tijela...).
Takoder je vazno utvrditi eventualnu prisutnost ispuna (plombe) u tom zubu, pojavu karijesa ili eventualnih upalnih promjena unutar zuba ili u području parodonta i periapeksa (tkivo oko zuba).
Stoga je nuzno za pocetak barem napraviti detaljan klinicki pregled usne supljine kod svog stomatologa, uz odredene klinicke testove i RTG snimku tog zuba u smjeru pronalaska uzroka boli koju opisujete.

Molim upomoc

08.03.2012. 22:40

Postovani

Isao sam stomatologu i popravljao sesticu i izvadjen mi je zivac i stavljena mi je probna plomba i receno mi je da dodjem za 10 dana, ali nako 5 tog dana poceo me je zub da boli opet ali sada samo na dodir. imam bolove vec dugo pa me stvarno interesuje sta je to nadam se da ce te mi pomoci pozdrav

ivaaana

17.04.2012. 12:40

Zadnja 2-3 dana osijecam neugodnu bol u ustima,pretpostavljam da su to desni. Nateklo mi je meso iza zadnjeg zuba,tj. na mjestu gdje bi bio umnjak,kojeg sam kirurški izvadila već davno.

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

27.04.2012. 15:50

Poštovana,
najbolje javite se što prije svom izabranom stomatologu jer Vam bez kliničkog pregleda nažalost ne mogu puno toga reći.
Niste precizirali kakva je bol, čime izazvana, smiruje li se na što (lijekove protiv bolova i sl.) i koje područje Vas točno boli.
Srdačan pozdrav.

nela123

26.08.2012. 19:45

Poštovani,
sinoć sam počela osjećati blagu iznenadu bol u zubu, izdržljivu zbog koje su me počeli boljeti svi desni zubi. Od danas ujutro ta je bol jaka, neizdrživa, pulsirajuća u skladu s otkucajima srca. Boli me meso i zub samim dodirom jezika. Planiram sutra posjetiti svog stomatologa. O čemu bi se moglo raditi ?

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

09.01.2013. 12:25

Poštovana,
potreban je klinički pregled da bi se moglo reći o čemu se radi, a po potrebi i RTG snimka zuba. Posjetite svog stomatologa.