Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Boli!


Autor Poruka

kosee

27.01.2011. 15:15

Poštovani, ne znam točno u čemu je problem ali zbilja boli. Riječ je o djelu usne šupljine između kosti donje čeljusti i kože ispod donje usne. tamo je zubno meso povezano s kožom lica opnom i tu me boli. Nema nikakvih tragova ni ožiljaka na koži iznutra ni izvana niti na zubnom mesu, ali se javlja bol, bez nekog određenog pravila, ponekad kad jedem a ponekad iz čistog mira. Možda je riječ i o nekom fizičkom istegnuću te opne iako ne mogu povezati pojavu simptoma s nekim konkretnim uzrokom. Zanima me kako da smirim te bolove, primjetila sam da mi je lakše kad popijem hladne vode i zadržim ju u tom djelu ustiju. Što bi mogao biti uzrok?

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

10.05.2011. 13:45

Postovani,
ispricavam se na kasnjenju s odgovorom. Bol u podrucju koje opisujete moze biti posljedica niza patoloskih stanja i procesa, pocevsi od samih donjih prednjih zuba. Potrebno je napraviti RTG snimku navedenog podrucja te s istom posjetititi specijalistu oralne patologije (ili dentalne patologije) koji ce klinickim pregledom iskljuciti postojanje patoloskih promjena na sluznici tog podrucja, a pregledom i uvidom u snimku iskljuciti zube kao uzrocnike. Tek nakon toga moci ce se odluciti o eventualnim daljnjim dijagnostickim postupcima ako su potrebni i odgovarajucoj terapiji.